У середу, 3 травня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 24 туру УПЛ, в якому на ужгородському стадіоні «Авангард» прийматимуть харківський «Металіст». Початок зустрічі о 13 годині. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал 2+2. Також зустріч можна буде подивитися у посиланні на нашому сайті.

За минулі роки харківський «Металіст» пройшов стрімкий шлях нагору, за два сезони подолавши спочатку Другу лігу (команда під назвою «Метал» виграла свою підгрупу без жодної поразки – 20 перемог, 2 нічиї, м’ячі 65-5), а у минулому чемпіонаті на момент початку рашистської повномасштабної війни проти України клуб вже під назвою «Металіст» впевнено лідирував у Першій лізі (17 перемог, 2 нічиї, 1 поразка, м’ячі 52-9), в результаті завоювавши путівку в УПЛ.

Минулого літа склад СК «Дніпро-1» поповнив чисельний десант з «Металіста». До дніпровського клубу разом зі спортивним директором Євгеном Красніковим і головним тренером Олександром Кучером перейшли Владислав Рибак, Володимир Танчик, Едуард Сарапій, Сергій Горбунов, Руслан Бабенко. За півроку склад дніпрян також поповнили ще чотири виконавці з «Металіста» –  Вячеслав Танковський, Євген Підлепенець, Олександр Каплієнко і Віталі Федорів. Натомість з колишніх гравців СК «Дніпро-1» у заявці харківського клубу можна побачити Дмитра Коркішка, Сергія Панасенка і Юрія Романюка. Останній, як і півзахисник спортклубівців Домінго Бланко, пропустить завтрашній матч через дискваліфікацію.

На цей час «Дніпро-1» і «Металіст» розташувалися на протилежних боках турнірної таблиці – на другому і п’ятнадцятому місцях, при цьому команди розділяють 32 очки (у харків’ян 4 перемоги, 7 нічиїх, 12 поразок, м’ячі 25-39).

До цього «Дніпро-1» і «Металіст» провели лише один офіційний матч – у першому колі поточного чемпіонату на цьому ж стадіоні «Авангард» в Ужгороді дніпряни перемогли у гостях харків’ян 1:0 завдяки голу Ігоря Когута на 85 хвилині. Трохи більше місяці тому команди зіграли у спарингу, який закінчився результативною нічиєю 3:3.

УПЛ 2022\23. 24 тур.
Пряма трансляція – 2+2.
3 травня. 13:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
«Дніпро-1» – «Металіст» (Харків)
Головний суддя: Ярослав Козик (Мукачее)
Судді на лінії: Валентин Куцев (Київська область), Сергій Приступа (Черкаська область)
Четвертий арбітр: Клим Заброда (Суми)
Спостерігач арбітражу: Сергій Цимбал (Житомир)
Директор матчу: Олег Спічек (Київ)