УПЛ 2022/23. 1 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
11 травня. 13:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
СК «Дніпро-1» – ФК «Олександрія» 1:1 (1:1)
Головний суддя: Ярослав Козик (Мукачеве)
Судді на лінії: Семен Шлончак (Черкаси), Володимир Висоцький (Запоріжжя)
Четвертий арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Спостерігач арбітражу: Олександр Кран (Харків)
Директор матчу: Сергій Головченко (Донецька область)
«Дніпро-1»: 1.Рибак, 29.Назаренко (42.Пасіч, 61), 5.Сарапій, 39.Сваток (кап), 3.Адамюк (27.Хайнер, 84), 23.Бланко (10.Пеглоу, 72(, 18.Бабенко (25.Когут,84), 22.Рубчинський (31.Танковський, 61), 8.Піхальонок, 9.Гуцуляк, 7.Довбик.
Запасні: 12.Кінарейкін, 26.Каплієнко, 44.Матарріта, 99.Гомес, 14.Федорів, 24.Лучкевич, 11.Підлепенець.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Олександрія»: 77.Шевченко,, 4.Бабогло, 6.Ковалець (кап) (8.Кулаков, 71), 11.Мірошніченко, 14.Сігеєв (66.Бондаренко, 90+2), 17.Кожушко (95.Мустафаєв.46), 18.Логінов, 22.Скорко, 30.Копина (27.Матюшенко, 90+2), 37.Рибалка, 91.Михайленко.
Запасні: 79.Єрмаков. 3.Чубатий, 5.Ващенко, 19.Гунічев, 73.Кобзар,
Головний тренер: Руслан Ротань

Голи: Довбик (22, з пенальті, Ковалець (26)

Попередження: Назаренко (39), Кожушко (42), Рибалка (85).

Вилучення: Ротань (21, пряма червона картка), Комардін (21, пряма червона картка)

На догравання матчу 1-го туру тренерський штаб дніпрян залишив абсолютно той же склад, який чотирма днями раніше виходив на гостьовий поєдинок із «Чорноморцем» і, таким, чином, у порівнянні із складом, що розпочинав гру з «Олександрією» 23 листопада минулого року у спортклубівців відбулося три зміни: замість Валефа, Танчика і Бузанелло, котрого вже немає в команді, вийшли Рибак, Бланко і Гуцуляк, в результаті чого Валеф і Танчик не потрапили до запасу команди.

Обидві команди розпочали протистояння на високих швидкостях і невдовзі обмінялися дуже небезпечними моментами: спочатку Рибак зреагував на підступний удар Мірошниченка, а у відповідь Шевченко відбив потужний удар Піхальонка і впорався із добиванням головою Бланко. А незабаром дніпряни провели ще одну різку атаку, яка завершилася навісом Піхальонка на Назаренка, якого штовхнули у спину у карному майданчику – пенальті, який чітко реалізував Довбик -1:0! Проте невдовзі олександрійці відігралися – Ковалець влучно пробив головою у нижній кут після подачі зі штрафного.

Після такого спалаху гра пішла з боротьбою на кожному клаптику поля і за деякий час дніпряни зуміли захопити ініціативу.  Після хороших атак Шевченко реагував на удари Гуцуляка і Піхальонка, а постріл Довбика пройшов трохи вище поперечини. «Олександрія» стрепенулася перед самою перервою – вже у компенсований арбітром час Рибак відбив на кутовий дуже підступний удар Скорка.

Той же Скорко мав непоганий момент на початку другого тайму, коли після кількох кутових гостям вдалося завдати удару, але спроба Скорка була неточною. Загалом на початку другого тайму активніше виглядали олександрійці, а дніпряни у ці хвилини більше шукали своє щастя в контратаках. Поступово спортклубівці вирівняли гру і вже почали притискати суперника до його воріт. Перший же по-справжньому гольовий момент у другому таймі дніпряни створили на 76-й хвилині, коли Піхальонок вивів на побачення із голкіпером «Олександрії» Танковського, але переграти Шевченка півзахиснику спортклубівців не вдалося. Тепер вже гості більше грали на контратаках, і на 81-й хвилині Рибак з під поперечини переводить на кутовий удар Мустафаєва.

У заключні хвилини матчу дніпряни вже пішли на штурм воріт суперника, і Шевченко рятує команду після ударів головою Гуцуляка та пострілу Когута, а Бабогло підставляється під постріл Пеглоу. Останні хвилини компенсованого арбітром часу застали дніпрян після чергової атаки спортклубівців. У підсумку нічия 1:1.