СК «Дніпро-1» – «Пантери» (Умань)  6:0 (2:0)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. Другий етап. 10-й тур. Дніпро. НТБ «Дніпро-1». 25 травня. 12:00.

Арбітриня — Анастасія Супоніна, асистентки арбітрині — Анна Галян, Марина Матковська (усі – Хмельницький). Четвертий арбітр — Артем Очкуренко (Нікополь)

Спостерігач арбітражу — Микола Зайцев (Нікополь)

Делегат УАФ – Ярослав Дерев’янко (Дніпро)

СК «Дніпро-1»: 31.Маліборська, 26.Аілінкій, 7.Синько, 21.Пороходніченко (5.Вакуленко, 79), 8.Борисюк, 10.Аслаханова (71.Тюхтій, 46), 2.Левицька, 22.Логвінова (24.Гайдай, 89), 9.Бєлік (кап) (15.Жукова, 87), 99.Серемчук (20.Крючкова,46) 91.Тараканова

Запасні: 13.Свинаренко, 25.Степанченко, 29.Балашко,

Головна тренерка: Олена Кудзієва

«Пантери»: 71.Коваленко, 6.Виноградова (24.Камілотті, 46), 19.Боярова, 4.Олівейру ду Насіменту (10.Рибалкіна, 46), 5.Живолуп, 8.Ніколаєва, 30.Байрак (18.Тихонова, 46), 14.Чорненко, 7.Миргородська, 84. Рошка, 17.Анакіна 20. Іваніце Сантос,63).

Головний тренер: Юрій Деренюк

Голи: Логвінова (10), Аілінкій (33), Левицька (67), Тараканова (71, 90), Синько (85).

Попередження: Живолуп (36).

В завершальному турі жіночого чемпіонату настала розв’язка у заочній боротьбі «Дніпра-1» та «Динамо» за лідерство у другій шістці команд вищої ліги. Підопічних Олени Кудзієвої влаштовувала нічия у домашній зустрічі з «Пантерами», оскільки вони мали перевагу в особистих матчах з «Динамо». Для уманської команди ж сезон матчем у Дніпрі не завершувався. «Пантери» ще мають провести стикові зустрічі з ужгородським «Минаєм» за право залишитися у вищій лізі.

Гості приїхали без своєї головної бомбардирки Оксани Білокур (невеличке ушкодження), яка є однією з кращих снайперок чемпіонату, та травмованої Юлії Дехтяр. Наша команда не дорахувалась через травму Ілону Новосельську; до того ж під питанням була участь у грі Дар’ї Борисюк.

Після обміну декількома атаками в дебюті «Дніпро-1» забив дуже красивий гол. Логвінова отримала м’яч від Серемчук в районі лівого кута штрафного майданчика і завдала діагонального удару – м’яч від поперечини опустився на землю за лінією воріт. Протягом пари хвилин після цього рахунок дуже швидко міг стати великим, але два небезпечні удари Левицької не досягли мети.

Дніпрянки володіли ініціативою, яку «Пантери» намагалися перехопити за допомоги дуже активної гри без м’яча на чужій половині поля та високого пресингу. В одному епізоді їм навіть вдалося відібрати м’яч перед штрафним та завдати удару, але Маліборська обрала вірну позицію.

Наша команда відповіла просто вбивчим моментом після стандарту. Чергова подача Левицької знайшла Аілінкій, але удар тієї головою парирувала голкіперка. На добиванні грала Тараканова, але з пари метрів пробила вище воріт! А от наступний стандарт призвів до взяття воріт. Після кутового м’яч знову повернувся до Левицької, чию подачу з гри замкнула Аілінкій – 2:0.

Ближче до завершення тайму гостям вдалося нав’язати боротьбу нашій команді, але вже у компенсований “Дніпро-1” міг забити ще – Аслаханова замикала дальню стійку після прострілу низом, але Коваленко встигла переміститися вздовж лінії воріт та заблокувати удар.

Другий тайм розпочався з двох поспіль моментів Борисюк – у першому випадку вона проби!ла головою неточно, а у другому гостей врятувала голкіпер. До великого рахунок дніпрянки довели у середині тайму, коли Левицька блискуче виконала штрафний удар, перехитривши Коваленко, котра чекала м’яч зовсім в іншому місці. Далі була нетривала перерва на тривогу після якої спортклубівки просто змели суперниць. Тепер вже солірувала Тараканова, яка спочатку завершила взяттям воріт момент, який для неї створила Крючкова, далі Валентина відгукнулася до довгу передачу Левицкої і вивела на порожні ворота Синько, а перед самим фінальним свистком Тараканова оформила дубль – Маліборська сильно вибила м’яч від воріт і Валентина, підхопивши сферу, з другої спроби таки переграла воротаря.

6:0 – блискуча перемога дніпрянок, котрі фінішували на першому місці у другій підгрупі!