УПЛ 2022/23. 21 тур.
15 квітня. 15:00. Київ. Стадіон «Динамо» ім.В.Лобановського.
Пряма трансляція – УНІАН.
«Зоря» (Луганськ) – «Дніпро-1» 2:1 (0:0) 
Головний арбітр: Євген Аарановський (Хмельницький)
Судді на лінії:  Валентин Куцев (Київська область), Олександр Жуков (Харків)
Четвертий арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
Спостерігач арбітражу: Олександр Войтюк (Харків)
Арбітр ВВА: Ігор Пасхал (Херсон)
Асистент арбітра ВВА: Володимир Володін (Херсон)
Спостерігач ВВА: Юрій Мосейчук (Чернівці)
Делегат УАФ: Сергій Бухаленков (Київ)
«Зоря»: 1.Сапугін, 32.Імереков (кап), 44.Батагов, 2.Бутко, 74.Снурніцин, 5.Бражко, 28.Шахов (19.Полегенько,  78).  10.Булеца (47.Вантух,85), 7.Антюх (8.Хахльов, 67), 31.Русин (9.Мишньов.85), 39.Герреро (15.Дришлюк,78).
Запасні: 12.Кучерук, 36.Жилкін, 26.Бурда, 25.Мороховець, 6.Гулько, 17.Нагнойний, 18.Погорілий,
Головний тренер: Патрік Йоханнес ван Леувен
«Дніпро-1»: 1.Рибак, 26.Каплієнко (44.Матарріта, 44), 5.Сарапій, 39.Сваток (кап), 42.Пасіч (27.Хайнер, 17), 23.Бланко, 18.Бабенко, 22. Рубчинський (10.Пеглоу.61), 8.Піхальонок, 9.Гуцуляк, 7.Довбик.
Запасні: 93.Валеф, 12.Кінарейкін, 99.Гомес, 3.Адамюк, 34.Танчик, 29.Назаренко, 25.Когут, 31.Танковський, 11.Підлепенець.
Головний тренер: Олександр Кучер

Голи: Русин (54), Герреро (58), Довбик (90+3).

Попередження: Герреро (50).

Тренерський штаб дніпрян на гру із «Зорею» обрав абсолютно той же стартовий склад, котрий тижнем раніше виходив з перших хвилин у переможному матчі проти «Львова».

Гра розпочалася із розвідки, хоча атаки луганчан були гострішими. В стартові хвилини Герреро двічі опинявся в офсайді, при чому у першому випадку йому вдалося добити м’яч у сітку, який відбив Рибак після пострілу Русина, і тільки VAR розібрався, що було положення поза грою. Дніпряни відповіли серією кутових, а після третього корнеру Довбик головою замикав навіс Піхальонка і луганчан врятувала дальня стійка. Невдовзі знову Довбик пробив поруч із стійкою після пасу Бланко.

Тим часом, травма Пасіча змушує Олександра Кучера  робити перестановки у складі дніпрян ще до середини першого тайму, випускаючи Хайнера.  Спортклубівці тримають м’яч значно довше суперника, проводячи багатоходові комбінації і після однієї з таких атак Довбик ледве не отримав шанс вийти на побачення із голкіпером. На 33-й хвилині Бланко завершив свій прохід пасом на Піхальонка, і м’яч після удару Олександра розминувся із стійкою у лічених сантиметрах. А після п’ятого кутового дніпрян Сапугін не зумів з першого разу зафіксувати м’яч, але Гуцуляк, що був поруч, цим скористатися не зумів.

На 41-й хвилині Бланко заробив дуже небезпечний штрафний після фолу Шахова прямо біля лінії карного майданчику, але удару Довбика зі стандарту трохи бракувало влучності. Вже після цього спіткала невдача і іншого флангового захисника дніпрян Каплієнка, який через травму пішов у роздягальню ще і першому таймі, і, таким чином, спортклубівці до перерви використали одразу два слоту замін.

На початку другого тайму дніпряни продовжили тиск, але все ще вдалося зробити в атаці – це неточний удар Сарапія. А от луганчани свій шанс не змарнували – Снурніцин зіграв на перехопленні і викотив м’яч під удар Русину, котрий влучно поцілив у ближню дев’ятку.  Одразу ж Довбик пасом п’ятою виводив на ударну позицію Рубчинського, але Валентин трохи відпустив м’яч і він опинився у голкіпера.  А на 58-й хвилині рахунок став 2:0 на користь луганчан – Герреро, тепер вже без офсайду, замкнув передачу Русина, котрий до голу додав асист.

Поступаючись у рахунку в два м’ячі спортклубівці притисли суперника до його воріт. На 72-й хвилині Сваток змушує луганчан діставати м’яч з сітки, першим встигнувши на добивання після того, які м’яч відскочив від поперечини після удару Гуцуляка, але гол не було зараховано – рефері угледів порушення правил з боку Довбика.  Невдовзі вже Імереков ледве не вражає власні ворота, але все завершується кутовим.

Луганчани стіною стали у своєму карному майданчику, блокуючи удар за ударом дніпрян, а з черговою спробою Піхальонка впорався Сапугін.  До останніх секунд зустрічі спортклубівці не полишали надій переломити хід матчу і перед самим фінальним свисток Артему Довбику вдалося розмочити рахунок, замкнувши головою подачу з кутового Олександра Піхальонка. Але на більше часу просто вже не було. – спортклубівці поступилися 1:2