УПЛ 2023/24. 29 тур.
19 травня. 15:30. Дніпро. «Дніпро-Арена»,
Пряма трансляція – 2+2.
«Дніпро-1» – «Шахтар» (Донецьк) 1:1 (1:1) 
Головний суддя: Денис Шурман (Київська область)
Судді на лінії: Віталій Скобля (Суми), Тарас Чопілко (Київська область)
Четвертий арбітр: Олександр Солов’ян (Київська область)
Спостерігач арбітражу: Ігор Ярменчук (Київ)
Арбітр ВВА: Ігор Пасхал (Херсон)
Асистент ВВА: Володимир Володін (Херсон)
Спостерігач ВВА: Олег Плужник (Харків)
Делегат УАФ: Андрій Прохорович (Суми)
«Дніпро-1»: 1.Волинець, 3.Адамюк, 39.Сваток (кап), 5.Сарапій, 42.Пасіч, 18.Бабенко, 22.Рубчинський, 8.Піхальонок, 27.Очеретько, 17.Лєднєв (9.Гуцуляк,60), 7.Філіппов.
Запасні: 12.Кінарейкін, 33.Юрчук, 4.Авраменко, 10.Третьяков, 25.Когут, 29.Мельниченко,  34.Танчик, 31.Ківінда, 14.Гаджиєв, 23.Баденко.
Головний тренер: Юрій Максимов
«Шахтар»: 48.Твардовський, 5.Бондар (3.Лемків, 75),,, 6.Степаненко (кап), 9.Швед, 13.Гочолеішвілі  14.Сікан, 23.Педріньо, 25.Дісмас, 29.Назарина (21.Бондаренко, 90+1)  30.Марлон (8.Криськів, 84), 39.Невертон (37.Кевін.84).
Запасні: 1.Рудько, 31.Різник,16.Азаров, 24.Цуканов, 26.Конопля,
Головний тренер: Маріно Пушич

Голи: Філіппов (10), Марлон (44)

Попередження: Гочолеішвілі (49), Криськів (90).

У порівнянні з матчем в Олександрії Юрій Максимов на поєдинок проти володаря золотого дубля цього сезону провів дві зміни – замість Гаджиєва і Мірошніченка (Денис отримав пошкодження) вийшли Піхальонок і  Лєднєв.

У перші хвилині зустрічі команди по черзі володіли м’ячом, але активніше виглядали дніпряни – захисник гірників заблокували удар Лєднєва, а крім того Філіппов пробив повз воріт головою, замикаючи навіс Адамюка.  І тим не менш дніпряни зуміли забити швидкий гол – Філіппов підкараулив неточну передачу назад від Педріньо і чітко реалізував вихід сам на сам із Твардовським -1:0!

Гості спробували перевести гру на половину поля дніпрян, але спортклубівці відповіли контратакою, і Твардовський з труднощами перевів м’яч на кутовий після удару Рубчинського, а розіграш корнеру призвів до «пожежі» у воротарському майданчику «Шахтаря», але гості зуміли відбитися.  Одразу ж господарі створили ще один момент, проте Лєднєв пробив повз дальньої стійкі. Перший відрізок матчу тривав 19 хвилин до повітряної тривоги, при чому по її завершенні команди вийшли на поле дуже не надовго і на 26-й хвилині пролунала друга повітряна тривога у грі, під час якої стало відомо, що «Полісся» втратила очки у грі з «Металістом 1925», а це означає, що перемога над «Шахтарем» виводила дніпрян у єврокубки.

Тільки на 28-й хвилині гості завдали свій перший удар у грі, але спроба підправити м’яч головою у Сікана була невдалою. Гірники захопили ініціативу, подовгу стали тримати м’яч у той час, як господарі намагалися відповідати різкими випадами. Досить гостро біля воріт спортклубівців було на 39-й хвилині, коли Назарину забули у карному майданчику, але Пасіч встиг накрити його удар, після чого гості заробили свій перший кутовий у грі. А перед самою перервою гості зрівняли рахунок – Волинець впорався з ударом Шведа, але відбив м’яч прямо перед собою і першим на добиванні був Марлон.

Другий тайм господарі розпочали активніше, прибравши ініціативу до себе, проте перший гострий момент створили донеччани – Невертом поцілив у стійку потужним ударом метрів з 23-х. Наступний момент у грі також створили гості – після подачі кутового Марлон пробив головою вище воріт з близької відстані. З іншого боку дніпрянам вдавалися комбінації на половині поля суперника, проте все це було в основному перед карним майданчиком опонентів і явно не вистачало загострень. Так тривало до 74-ї хвилини, поки гру у черговий раз не перервала повітряна тривога.

Заключна частина гри пройшла за відчутної переваги спортклубівців. Спочатку був відмінний момент у Піхальонка, який з хорошої позиції пробив повз воріт, а на 83-й хвилині удар Гуцуляка з лінії воріт вибив Гогічаїшвілі. До останніх компенсованих хвилин дніпряни намагалися вирвати перемогу, заробивши наприкінці зустрічі кутовий, проте одержати другу перемогу в сезоні над «Шахтарем» спортклубівцям не вдалося. Інтрига в боротьбі за єврокубкові путівки залишається на останній тур.